Winkelpui verbouwing

Winkelpui verbouwing

Bij een fietsenwinkel in Delft had de winkeleigenaar de wens om de winkelentree te vernieuwen. In de bestaande gevel was de pui terugliggend ten opzichte van de gevel. Via een doorgang was de toegangsdeur te bereiken. In de doorgang bevindt zich tevens de entree voor de bovengelegen woning.

De nieuwe pui is nagenoeg gelijk gezet met de gevel. De winkel is nu toegankelijk via de nieuwe schuifdeuren. De bovengelegen woning beschikt over een nieuwe entree in de gelijke lijn als het kozijn van de winkel. De nieuwe gevelelementen zijn, net als bestaand, afgewerkt met natuursteen.

Uitgifte automaat in een kozijn

Uitgifte automaat in een kozijn

Bij een apotheek in Gennep hebben wij het kozijn aangepast voor de leverancier van uitgifte automaten. In het bestaande kozijn was plaatsing niet mogelijk.

Apotheek verbouwing, intern

Apotheek verbouwing, intern

Na goede voorbereiding met afspraken en regelen van voorzieningen was het mogelijk om in één dag de gehele privacy balieruimte te verbouwen van een apotheek. Samen met de interieurbouwer hebben we de voorzieningen kunnen aanbrengen naar wens van de opdrachtgever. De apotheek in Weert heeft hierdoor weinig tot geen overlast gehad.

Gevelwijziging met toekomstplan

Gevelwijziging met toekomstplan

In de achtergevel bevonden zich twee losse kozijnen. Deze is vervangen door grote pui met dubbele deur. De bewoners hebben in de toekomst plannen om een uitbreiding te plaatsen. Als voorbereiding is een constructie geplaatst die de uitbreiding in de toekomst gemakkelijker maakt.

Uitgifte automaat Biddinghuizen

Uitgifte automaat Biddinghuizen

Bij een apotheek in Biddinghuizen hebben we een gevelsparing gemaakt voor een uitgifte automaat. Klanten van de apotheek kunnen dan buiten de openingstijden om bij hun medicijnen.

Verbouwing van slaapkamers een badkamer tot badkamer en suite

De bewoners van een woning in Nootdorp hadden de wens om de verdieping van de woning te verbouwen. Op de verdieping bevonden zich twee slaapkamers en een badkamer. Een droom van de bewoners betrof een badkamer en suite.

Om de verdieping correct in te richten is eerst de volledige inrichting verwijderd. Hierdoor kan de nieuwe inrichting geheel naar eigen wens worden ingedeeld. Aan de voorzijde van de woning is gekozen om het badkamer deel te plaatsen, de achterzijde van de verdieping krijgt de slaapfunctie. Boven het badkamer deel is er gekozen voor een verlaagd plafond, in het plafond zijn diverse lichtspots aangebracht. Tevens bevindt zich in het plafond de douchekop van de regendouche.

Voor de dubbele wastafel is een bijpassende kastenmeubel gemaakt. Tijdens het gebruik van de wastafel zullen de bewoners geen koude voeten krijgen door de aanwezigheid van vloerverwarming onder de vloertegels.

Om ruimte te besparen op de verdieping is er gekozen om de draaideuren te vervangen voor schuifdeuren. Hierdoor wordt een ruimte van 900 millimeter vrijgehouden. Ook de voor de douchehoek is er gekozen voor glazenwanden in plaats van een volledige wand.

Interne verbouwing en plaatsen van dakramen

De bewoners van het monumentale pand hadden zelf reeds een vergunning aangevraagd voor het plaatsen van een tweetal dakramen. Tevens hadden zij de wens om de woning intern te verbouwen. Van twee slaapkamer moesten er drie worden gemaakt.

Door de hoge kwaliteit van de afwerking van de trap hebben we er voor gekozen om, doormiddel van een steiger, aan de buitenzijde een trappenhuis te plaatsen. Door het gebruik van dit trappenhuis werd de woning van binnen ontzien.

Tijdens de gehele verbouwing is de ruimte luchtdicht afgesloten geweest, waardoor er nagenoeg geen verbouwstof aanwezig was in de rest van de woning.

Bij de interne verbouwing hebben we nieuwe metal-stud binnenwanden geplaatst en afgewerkt. Op meerdere posities zijn wandcontactdozen geplaatst. Na het plaatsen van de dakramen was direct de licht hoeveelheid in de woning gestegen.

Lood vervangen

De woningen aan de Schermerhornlanen in Woerden hebben aan de achterzijde allemaal een dakkapel. De achtergevel van de woning bevindt zich op zuiden, hierdoor is de levensduur van het loodwerk korter dan standaard. De UV-straling tast het lood aan waardoor het kan scheuren.

Om problemen met de aansluiting te voorkomen heeft een deel van de bewoners besloten om het lood te laten vervangen voordat er lekkage optreedt. Het lood sluit namelijk de aansluiting van dakpannen op kozijn af.

Met het nieuwe lood kunnen de bewoners weer jaren genieten van een waterdichte aansluiting.

Dakkapel plaatsen

De opdrachtgever was al in het bezit van een dakkapel op de helft van de woning. Echter was het wenselijk om de naastgelegen kamer ook uit te breiden met een dakkapel.
Op de eerste dag hebben we de constructie aangepast en de sparing in het dak gemaakt. Na het plaatsen van de prefab-elementen kon de dakdekker in de middag beginnen met het waterdicht maken van het dak. Aan het einde van de dag was de woning ‘wind-en-water’ dicht.
De tweede dag hebben we ons bezig gehouden met de afwerking van de binnenzijde van het dakkapel en de kamer. Tijdens de verbouwing hebben de bewoners minimale overlast gehad. Constant werd de woning afgezogen door het geplaatste ventilatiesysteem en de stofdeur.
Na twee dagen kunnen de bewoners genieten van een prachtig dakkapel.

Kozijn vervangen

De entree van het bedrijfspand van de opdrachtgever was na een groot aantal jaren intensief gebruik toe aan vervanging. Met regelmaat worden er pallets binnengereden, door de ronding in het bestaande kozijn ging het soms mis waardoor het kozijn beschadigde. Dit heeft bijgedragen aan de keuze om de deur groter uit te voeren. De opdrachtgever kan nu weer jaren vooruit met dit nieuwe kozijn.