Verbouwing van slaapkamers een badkamer tot badkamer en suite

De bewoners van een woning in Nootdorp hadden de wens om de verdieping van de woning te verbouwen. Op de verdieping bevonden zich twee slaapkamers en een badkamer. Een droom van de bewoners betrof een badkamer en suite.

Om de verdieping correct in te richten is eerst de volledige inrichting verwijderd. Hierdoor kan de nieuwe inrichting geheel naar eigen wens worden ingedeeld. Aan de voorzijde van de woning is gekozen om het badkamer deel te plaatsen, de achterzijde van de verdieping krijgt de slaapfunctie. Boven het badkamer deel is er gekozen voor een verlaagd plafond, in het plafond zijn diverse lichtspots aangebracht. Tevens bevindt zich in het plafond de douchekop van de regendouche.

Voor de dubbele wastafel is een bijpassende kastenmeubel gemaakt. Tijdens het gebruik van de wastafel zullen de bewoners geen koude voeten krijgen door de aanwezigheid van vloerverwarming onder de vloertegels.

Om ruimte te besparen op de verdieping is er gekozen om de draaideuren te vervangen voor schuifdeuren. Hierdoor wordt een ruimte van 900 millimeter vrijgehouden. Ook de voor de douchehoek is er gekozen voor glazenwanden in plaats van een volledige wand.